Ρεκόρ ελληνικής συμμετοχής στη BAU 2015

Ένας κυριολεκτικός συνωστισμός επισκεπτών έφερε νέες τιμές ρεκόρ στη BAU 2015, την πρώτη παγκοσμίως έκθεση για αρχιτεκτονική, δομικά υλικά και συστήματα και θεμελίωσε πανηγυρικά, στην ιστορία των 50 ετών της έκθεσης, τη θέση της BAU ως πρώτη παγκοσμίως έκθεση του κλάδου της οικοδομής.

Στις έξι ημέρες της έκθεσης κατέκλυσαν πάνω από 250.000 επισκέπτες το Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου, ενώ για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 72.000 επισκέπτες από χώρες εκτός Γερμανίας, γεγονός που ανεβάζει τη διεθνικότητα της έκθεσης σε τιμές ρεκόρ! Για ακόμη μια φορά βρέθηκαν στην έκθεση, 65.000 επισκέπτες από αρχιτεκτονικά γραφεία και γραφεία μελετών. Στην προηγούμενη BAU συμμετείχαν 2.015 επιχειρήσεις-εκθέτες από 42 χώρες, ανάμεσα σε αυτούς και όλο το Who-is-Who των κατασκευαστών των υλικών, των δομικών υλικών και των συστημάτων.

Ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε και η Ελλάδα με 14 ελληνικές επιχειρήσεις, έναντι 9 το 2013, που συμμετείχαν ως εκθέτες στη BAU 2015. Ειδικότερα, στην έκθεση συμμετείχαν οι εταιρίες ACE-Hellas SA, Alchimica SA, Alumil SA, Glasscon SA, Helm Hellas SA, Intermetal SA, ISOMAT SA, Makedoniki-Panidis SA, MARIS POLYMERS SA, Mathios Refactories SA, PCA, Tetoros H.& Co., Vertical SA και Vlavianos SA., ενώ τον εκθεσιακό χώρο επισκέφθηκαν από την Ελλάδα 906 επιχειρήσεις, έναντι 857, το 2013.

Η BAU παρουσίασε και πάλι καινοτόμες λύσεις σε όλες τις κατηγορίες των δομικών υλικών, αλλά και σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίου. Ειδικότερα οι τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες της έκθεσης ήταν: Intelligent Urbanization, Buildings & Users και Energy- and Resource-Efficiency.

Παράλληλα με το εκθεσιακό μέρος, στο πλαίσιο της BAU, διεξήχθησαν ειδικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και workshops γύρω από τα σημαντικότερα ζητήματα του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα «επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενεργειακής αποκατάστασης κτιρίων στη Βαυαρία – Γερμανία», ενημερώνοντας εκπροσώπους εταιριών για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν για τις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Η επόμενη Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Δομικών Υλικών και Συστημάτων, BAU 2017, θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 16 με  21 Ιανουαρίου 2017.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή: energygreen.gr