Η Τεχνική εταιρεία ιδρύθηκε με αντικείμενο την μελέτη και επίβλεψη τεχνικών έργων. (Αρχιτεκτονικά – Στατικά – Μηχανολογικά).  Ιδρυτής είναι οι Μενέλαος Ξενάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός.
Εκτός της μελέτης, της έκδοσης Οικοδομικής Αδείας και της επίβλεψης, η Εταιρεία δραστηριοποιείται και στις κατασκευές, αναλαμβάνοντας γενικές εργολαβίες κτιρίων, κατοικιών, Γραφειακών χώρων, Βιομηχανικών χώρων, κατασκευές πολυκατοικιών σε ιδιόκτητα οικόπεδα ή με το σύστημα της Αντιπαροχής.

Παράλληλες δραστηριότητες είναι :

  • Η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού των κτιρίων
  • Η ανάπλαση και ανακαίνιση κτιρίων
  • Η αποκατάσταση διατηρητέων ή παραδοσιακών κτιρίων με φέροντα οργανισμό από λιθοδομή.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
  • Σχεδιασμός επίπλων
  • Ιδιαίτερες κατασκευές.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Στα οικοδομικά έργα που κατασκευάζει η εταιρεία μας δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών, την εφαρμογή των κατασκευαστικών λεπτομερειών, και την αντοχή των δομικών στοιχείων ώστε να επιτυγχάνουμε άριστα αποτελέσματα Αντοχής – Ποιότητας – Λειτουργικότητας και Αισθητικής.

Η φιλοσοφία του εταιρείας είναι ECO-FRIENDLY, εστιάζοντας στο Βιοκλιματικό σχεδιασμό τα οικολογικά υλικά κατασκευής και συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ενεργειακές αναβαθμίσεις σε υφιστάμενα κτίρια

Αντικατάσταση κουφωμάτων – υαλοπινάκων
Σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό του γραφείου μας σας προτείνουμε τις βέλτιστες οικονομικές λύσεις στην επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων της περίπτωσης σας.

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης
Αναβαθμίζουμε το σύστημα θέρμανσης αυξάνοντας την απόδοση του, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση πετρελαίου.Προτείνουμε λύσεις αντικατάστασης του συμβατικού λέβητα πετρελαίου με νέας τεχνολογίας συστήματα που χρησιμοποιούν άλλες ηπιότερες μορφές ενέργειας.

Εξωτερική θερμομόνωση
Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης περιορίζει στο ελάχιστο  την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του κτιρίου εξοικονομώντας ενέργεια μέχρι και 60% σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους μόνωσης.  Εξαλείφει τις θερμογέφυρες ,εμποδίζει τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων υδρατμών με αποτέλεσμα την αποφυγή εμφάνισης υγρασίας ή μούχλας. Σε συνεργασία με έμπειρα συνεργεία αναλαμβάνουμε την πλήρη εφαρμογή και τοποθέτηση του συστήματος


Το γραφείο μας αναλαμβάνει την ενεργειακή επιθεώρηση και την έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)


Η διαδικασία εκτίμησης των πραγματικών καταναλώσεων ενέργειας, των παραγόντων που τις επηρεάζουν, καθώς και των μεθόδων βελτίωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα. Οι ενεργειακές επιθεωρήσεις διενεργούνται από τους ενεργειακούς επιθεωρητές που κατέχουν τη σχετική ατομική Άδεια
Το ΠΕΑ είναι ένα αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΚΑ έγγραφο που εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή και στο οποίο αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Με το ΠΕΑ το κάθε κτίριο κατατάσσεται σε ενεργειακή κατηγορία ενώ υπάρχουν και συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.
Είναι το φυσικό πρόσωπο που διενεργεί ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων ή/και λεβήτων και     εγκαταστάσεων θέρμανσης ή/και εγκαταστάσεων κλιματισμού, το οποίο έχει αποκτήσει τη σχετική προς άδεια.

Ο Μενέλαος Ξενάκης  είναι ένας από τους πρώτους 417 ενεργειακούς επιθεωρητές που ανακοινώθηκαν τέλη Δεκεμβρίου από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  με  Αρ. Μ. ΕΥΕΠΕΝ: 274.

Η συνολική επιφάνεια αφορά στα συνολικά τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου, όπως αυτά προσμετρούνται στο συντελεστή δόμησης, καθώς επίσης και στα τετραγωνικά του κτιρίου που έχουν νομιμοποιηθεί ή τακτοποιηθεί με τις ισχύουσες διατάξεις (πχ κλειστός ημιυπαίθριος).
Δεν απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για τις εξής περιπτώσεις:

– κτίριο (ενιαίο ή τμήμα κτιρίου) με συνολική επιφάνεια μικρότερη ή ίση των 50τμ (πχ ένα διαμέρισμα με επιφάνεια μικρότερη ή ίση των 50τμ)

 κτίρια με χρήσεις: βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εργαστηρίου, αποθήκης, στάθμευσης αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων

Στην κεντρική ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ στο πεδίο «Ενεργειακοί Επιθεωρητές – ΚΕΝΑΚ»,